Sağlık

Faranjit Nedir ? Neden Olur ? Ne İyi Gelir ? Kronik Faranjit Nedir ?

Faranjit

Ağız boşluğunun arka bölümünde bulunan yutağın (farinks) iltihaplanması anlamına gelmektedir. Bir üst solunum yolu rahatsızlığı olan faranjit hastalığı daha çok kapalı yerlerde duran insanlarda görülür ve bulaşıcıdır. Uzmanlar, faranjit hastalığının çok büyük çoğunluğunun sosyal yaşantıdan ve çevreden bulaşan enfeksiyona bağlı olduğu konusunda görüş birliği içindeler. Özellikle kış aylarında meydana gelen rahatsızlığı tetikleyen başlıca unsurlar ise sigara kullanımı, alkol kullanımı ve düzensiz beslenmedir. Faranjit hastalığı sırasında ateşlenmek, halsiz olmak gibi durumlar oluşur.

Faranjit Tedavisi Nelerdir, Faranjite Ne İyi Gelir ?

Genellikle sigara kullanımının bırakılması, alkol tüketiminin sona ermesi ve çok sıcak veya çok soğuk gıda tüketilmemesi ile hastalık kendiliğinden iyileşir. Bu süre içerisinde boğazın temiz tutulması önemlidir, antibiyotik kullanımı ise tedavi sürecini büyük ölçüde hızlandırır. Ayrıca hastalık süresi içerisinde bol su tüketilmesi gerekir. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsanız doğal yollarla tedavi arıyorsanız aşağıda belirtilenlere göz atın

Faranjit Hastalığının Doğal İlaçları Nelerdir ?

  • Sarımsak
  • Bal
  • Zencefil
  • Limon

Yukarıda belirtilen yiyecekler faranjit hastalığının doğal ilaçlarıdır. Denemenizi tavsiye ederiz iyi geldiklerini sizde göreceksiniz.

Kronik Faranjit Nedir ?

Faranjit hastalığının kronikleşmiş haline tıp dilinde kronik faranjit denilir. Tekrar eden akut faranjit hastalığı bir süre sonra kronik hale döner ancak kronik faranjit hastalığı sırasında akut faranjit hastalığının belirtilerinden olan ateşlenmek, halsiz olmak gibi durumlar gerçekleşmez bu durumlar yaşanmadığı için de kişi kronik faranjit olduğunu ilk etapta anlayamaz buda hastalığın grip sanılarak pek umursanmamasına yol açar ancak kronik faranjit rahatsızlığı tedavi edilmezse bronşit rahatsızlığına dönebilir bu yüzden hastalık gerçekleşir gerçekleşmez bir hekime görünmekte yarar vardır.

Kronik Faranjit Tedavileri Nelerdir ?

Hastalığın kronikleşmiş hali kolayca tekrar eder buda çok can sıkıcıdır. Ne yazık ki tedavisi zorludur sabır gerekir, doktor tarafından yapılan muayene de öncelikle hastalığı tetikleyen başka etkenler araştırılır (alerjik faktörler, sinüzit hastalığı, reflü hastalığı, burunda bulunan et yada kemik vb) eğer bu hastalığı tetikleyen başkaca bir rahatsızlık varsa ilk başta onlar ortadan kaldırılmaya çalışılır. Hastanın bol miktarda ılık sıvı tüketmesi tedavi için yararlıdır. Sigara kullanımının bırakılması, alkol tüketiminin bırakılması hastalığın iyileşmesinde çok etkilidir. Kronik faranjit rahatsızlığınız olduğunu düşünüyorsanız mutlaka doktora görünmelisiniz, hastalık sürekli tekrarladığından doğal yöntemlerle iyileşme çoğunlukla mümkün olmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu