Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası

Genel Uyarı

  • Nedirnedemeknasil.com isimli web sitemizden “sitemiz” olarak,
  • Web sitemizi üyelik yoluyla veya üye olmadan ziyaret eden yani tüm kullanıcılardan “kullanıcı” olarak,
  • 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundan “KVKK) olarak,
  • Web sitemize üye olan, üye olmadan ziyaret ederek ziyaret eden veya üye olarak içerik üreten kullanıcıların Adı, Soyadı, Doğum tarihi, Telefon numarası, Mail (e-posta) adresi gibi kendisini kısmen veya tamamen tanımlayabilecek bilgiler için ise “kişisel veriler” olarak,

bahsedilecektir.

Kullanım Şartları

Sitemizi (nedirnedemeknasil.com) kullanarak, iş bu Kullanım Şartları’nı, Çerez (Cookie) Politikasını, Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni’ni bir bütün olarak kabul etmiş olursunuz.

Sitemizi üyelik yoluyla, üye olmadan veya içerik üreterek kullanan kullanıcı;

  • Sitemiz’i kullanırken yürürlükteki mevzuatı ihlal etmeyeceğini,
  • Yayınlanan hiçbir içeriği izin almadan ticari amaçla olsun veya olmasın sitemizi link yolu ile kaynak göstermeksizin paylaşmayacağını,
  • Herhangi bir şekilde yazılım, donanım veya iletişim unsuruna zarar vermek, işlevini aksatmak maksadıyla virüs içeren yazılım veya başka bir bilgisayar kodu, dosyası oluşturmayacağını, yetkisi olmayan herhangi bir sisteme ve/veya veriye ulaşmaya çalışmayacağını, ayrıca direkt veya dolaylı olarak, verilen hizmetlerdeki algoritmaları ve kodları deşifre edecek, işlevlerini bozacak davranışlarda bulunmayacağını,
  • İçerikleri değiştirme, dönüştürme, çevirme, alıntı göstermeksizin başka sitelerde yayınlama gibi davranışlarda bulunmayacağını,
  • Sitemizde yayınlanan içeriklerin paylaşılması sebebiyle doğacak olan tüm hukuki sorumluluğun paylaşan kişiye ait olduğunu, sitemizin hiçbir sorumluluğunun olmadığını,
  • Sitemiz üzerinden link verilerek tavsiye edilen veya kaynak gösterilen internet sitelerine ait kullanım şartları veya herhangi bir politikasından sitemiz’in sorumlu olmadığı,
  • Sitemiz kullanıcılarının ürettiği veya dışarıdan aldığı bilgi, belge, yazılım, tasarım, grafik vb. eserlerin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunduğunu ve eser hakkının ihlali halinde bundan dolayı sorumlunun içeriği üreten kullanıcı olduğu,
  • Sitemizde yayınlanan içeriklerin şu an için kullanıcı üyeliği gerektirmeyen bölümlerinin zaman içinde üyelik gerektiren bir hale dönüştürebileceğini, ilave hizmetler açabileceğini, bazı hizmetlerini kısmen veya tamamen değiştirebileceği veya ücretli hale dönüştürebileceğini,
  • Sitemiz üzerinde içerik oluşturmasına izin verilen kullanıcının içerikten dolayı tamamen ve tek başına sorumlu olduğunu,
  • Sitemiz’de içerik oluşturan veya içerik oluşturmayan üye kullanıcı ile ilgili kısıtlama ve kullanıcı engelleme, silme hakkına sahip olduğunu,
  • Sitemiz’in kullanım koşulları ve kuralları her zaman tek taraflı değiştirme hakkının saklı olduğunu,
  • İş bu Kullanım Şartlarını, Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metninin tamamını okuduğunu ve bir bütün olarak onayladığını,

Kabul, beyan ve taahhüt eder.

Gizlilik Politikası

Sitemizin gizlilik politikası, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun şekilde hazırlanmış ve sitenin tüm içeriklerinde ilgili kanuna uyulmuştur ve bundan böyle de uyulacaktır. Ancak web sitemizi ziyaret eden kullanıcılardan da iş bu politikaya uyulması beklenmektedir.

Gizlilik ve Kişisel Verileri Koruma Politikası

nedirnedemeknasil.com (sitemiz) olarak kişisel verileriniz’in korunması konusunda azami hassasiyet göstermekteyiz. Sitemizde bulunan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)’na uygun olarak muhafaza edilmektedir ve hiçbir suretle ticari, kişisel veya herhangi bir çıkar temin etmek için paylaşılmamaktadır, istisna olarak sadece Devlet kurumlarından talep olması halinde kişisel verileriniz paylaşılacaktır.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

6698 sayılı KVKK uyarınca, sitemiz ile paylaştığınız kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen, otomatik olarak veya herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak, değiştirilerek, yeniden düzenlenerek, kısacası veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işleme konu olarak tarafımızdan işlenebilecektir. KVKK kapsamında veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Ve Hukuki Sebepleri

  • Sitemiz üzerinde ziyaret ettiğiniz içeriklerin gereklerini, sözleşmenin ve teknolojinin gereklerine uygun şekilde yapabilmek, sunulan ürün ve hizmetlerimizi geliştirebilmek için;
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için;
  • Üyelerimize geniş kapsamda çeşitli imkânlar sunabilmek veya bu imkânları sunabilecek kişi veya kurumlarla yasal çerçevede paylaşabilmek için;
  • Reklam tercihlerini analiz etmek için,

Paylaştığınız kişisel verileriniz veya sitemizi ziyaret ettiğiniz esnada ziyaret ettiğiniz içerikler, kullanıcı sitemizi ziyaret ettiği esnada veya sitemizden çıktıktan sonra 6698 sayılı KVKK ve ilgili ikincil düzenlemelere uygun olarak işlenecektir.

Çerez Politikası

Çerez (Cookie) Nedir?

Kullanıcıya daha iyi, hızlı ve güvenli bir içerik sağlamak için, web sitelerinin geneli gibi sitemizde çerez kullanmaktadır. Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza (örneğin; bilgisayar veya cep telefonu) depolanan küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder. Aynı zamanda bu çerez dosyası reklam verenler tarafından da kontrol edilerek yaptığınız son internet aramaları, ziyaret ettiğiniz web siteleri gibi bilgileri buradan öğrenerek bunlara uygun reklam yayını yapar.

Neden Çerez Kullanıyoruz?

  • Sitemize daha sonra yapacağınız ziyarette önceki ziyaretinizle ilgili içerikler sunabilmek için,
  • Sitemiz üzerinde yaptığınız herhangi bir tema veya dil ayarını sonraki ziyaretinizde hatırlayabilmek için,

Çerez kullanmaktayız.

Bu sözleşme en son 09/12/2019 tarihinde güncellenmiştir.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı