Atasözleri

Can boğazdan gelir (geçer) ne demek ? atasözünün anlamı nedir ?

Can boğazdan gelir (geçer) atasözünün anlamı;

“Can boğazdan gelir (geçer)” atasözü, bir kişinin daima beslenme ve yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ayakta durabileceğini anlatan bir deyiştir. Bu atasözü, temel olarak insanların hayatta kalabilmek için gıda ve içme gibi fiziksel ihtiyaçlarına odaklanır.

Atasözü, bir insanın varlığını sürdürebilmesi için gıdaya olan ihtiyacını vurgular. Boğaz, bedenin temel besinlerle beslenme yolu olduğundan, atalarımız bu ifadeyle insanların hayatta kalmak için bu ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini anlatmışlardır. Hayatta kalabilme, insanın fiziksel ve dikkatsel yeteneklerini sürdürebildiği sürece mümkün olabilir. Bu yüzden, her insanın gıda, su ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılaması hayati öneme sahiptir.

Atasözü aynı zamanda insanların önceliklerini belirlemeleri gerektiğini de vurgular. İnsanlar genellikle temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışırken, lüks ve ikincil ihtiyaçlarını ihmal etmemelidirler. Ancak, temel ihtiyaçlarını karşılamadan, insanlara gereken öz bakımı yapmadan ya da gelişmesi ve ilerlemesi gereken farklı alanlarda kendini geliştiremeden, bir kişi hayatta başarılı olamaz.

Bu atasözü, insanoğlunun temel ihtiyaçlarına odaklanmasının yanı sıra, yaşamlarını sürdürebilmek için sadece hayatta kalmaya değil, aynı zamanda daha ileriye gitmeye, kendini geliştirmeye ve ilerlemeye de odaklanmaları gerektiğini hatırlatır. İyi bir yaşam sürdürmek, hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendini beslemekten geçer.

Sonuç olarak, “Can boğazdan gelir (geçer)” atasözü, insanların hayatta kalabilmek için beslenme ve temel ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiğini ifade eder. Ancak hayatta başarılı olmanın sadece hayatta kalmaktan daha fazlasını gerektirdiğini de hatırlatır. İnsanların yaşamlarını zenginleştirebilmek ve kendilerini geliştirebilmek için ilgi alanlarına zaman ve enerji ayırmaları gerektiğini belirtir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu